sabato 21 maggio 2011

"10. ed. Sapori Pro Loco L'Arte di Degustare il Friuli Venezia Giulia"

Tavaly is volt. Most sem hagyhatjuk ki.
Villa Manin
Codroipo (Ud)
14, 15, 21 e 22 maggio 2011
Múlt héten főtt sonkát kóstoltunk tromával, zsályavajas knédlit, carne saladát és paradicsomos fricot grillezett polentával.
Ma kipróbáljuk a strozzapretit pitinával (kecskeéből vagy bárányból készült, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezett, kukoricadarával bevont, füstölt húslabdacs), a párolt angolnát vaslapon sült polentával, a pulykát különböző gabonafélékkel készült hideg körettel, desszertnek pedig újra jöhet egy pohárka bivalyricotta friss eperrel, borok.
Holnapi terv: tepertőkrémes crostini, lassú tűzön sült bivaly polentával, párolt liba szintén polentával, (esetleg sertésborda párolt káposztával), gesztenyekrémes torta, borok, málnaszörpi.

2 commenti:

Borbély Anita ha detto...

Szia! Nagyon tetszik a blogod! Nagyon szeretem az olasz nyelvet, de én még egyelőre tanulom. :) Ez egy remek oldal a gyakorlásra is.

Gabah ha detto...

Köszönöm, Anita! Nagyon örülök, hogy tetszik, annak pedig hogy úgy gondolod, hasznos, és tanulni is lehet belőle, még jobban! :-)