giovedì 14 maggio 2009

Zöldspárga, szardella, főtt tojás

Még egy utolsó spárgás recept az idén... Anna ugyanis azt "mondta": Anya, mostmár ne együnk több spárgát! Azért titkon remélem, hogy majd ha megszületik, szeretni fogja. ;-)
Zöldspárga, szardella és tojás
- a tökéletes hármas -


Hozzávalók 2 főre:
  • 500 g zöldspárga
  • 4 tojás
  • 4 kapribogyóval töltött szardellagyűrű
  • ½ ek. kapribogyó
  • egy kevés frissen reszelt, jó érett pecorino
  • frissen őrölt bors
  • vörösborecet


A tojásokat sós vízben 10 percig főzöm, hideg vízzel leöblítem, megpucolom, négyfelé vágom.
A zöldspárgát megmosom, sós vízben ezt is puhára főzöm, majd egy tűzálló tálra fektetem a tojásokkal együtt. A a kapribogyót apróra vágom, szardellagyűrűket egy villával szétnyomkodom, és az egészet a spárga ill. a tojások tetejére rakom. Tekerek rá egy jó adag fekete borsot, és előmelegített sütőben néhány perc alatt az egészet átmelegítem, reszelek rá egy kevés érett juhsajtot, meglocsolom néhány csepp vörösborecettel és azonnal tálalom.
Az idén egy majd' kétéves Latteriával készült, nem pecorinoval, és még a nagy sajtrajongó Embernek is jobban ízlett így.
No, megyek, mostmár keresek valami tésztafélét is...;-)

2 commenti:

Vesta ha detto...

Biztos szeretni fogja Anna is ezt a valóban tökéletesnek nevezhető párosítást ;)

Gabah ha detto...

No, hàt ha nem, majd bevetünk egy-két trükköt. ;-) Válogatós férjek mellett könnyen tanul az ember. :-)))